NUFFNANG

Thursday, October 23, 2014

Geng Mak Jemah bersuka ria :)

10.10.2014
Lama dah plan u olls.... tapi kena pospone memanjang.. dan akhir nya.... impian jadi kenyataan.. ewahhhh.. huhuhu...... 

8.00 bergerak ke melaka bersama mama zura n mijut... jumpa kalai n lepak bekfes kat kfc Merlimau sambil tunggu as n kak susie.. Dorang sampai, bekfes sampai korek rahsia.. hehehe... dah dapat maklumat rahsia si mijut n setel makan.. bergerak ke lokasi dataran pahlawan.. yieehaaa...



Soklan - berapa banyak kepala di dlm gambar ini? hehehe


Yeaahhh dah sampai!! Akhirnya impikan geng mak jemah termakbul jugak.. hhahahaha

Sampai Dataran Pahlawan, menapak la le GSC, nak beli tiket.. Kita nak tgk Annabelle... eeiii tatotnyee, eeeii gedixnyee.... hahahahaha

Suke la tu sume.. lupe la tu org tersayang... hahahahaha

Beli tiket pukul 11.50am, ada masa lagi.. jom main game... haaa, terserlah keagrasifan masing masing... Sebelum masuk wayang haruslah ade kudapan.. POPCORN!!!!!... heeee.. so dengan tamaknya aku ngn zura beli set besar, dah la tamak, lokek pulak tu.. Hujung-ujung tak abis sume tu.. hahahaha...


Annabelle, ceritanya ok.. terkejut-terkejut.. Cuma kurang seram kalau nak banding citer The Conjuring... Tapi okey la,  terserlah la orang yg konon-konon berani tu terjerit jerit dlm panggung.. jap, nak gelak... kahkahkah.....


Abis movie, jom sopink!! kat DIY je kot.. hehe.... best tau sopink sini, dengan modal yang sederhana, dapat pelbagai barang.. hoiiyeahhh....


Dataran Pahlawan ada unta.. hahahaha

Pas sopink kat DIY, kelaparan!!! Jom makan... Solat dulu la... Okey, nak komen sket bole tak??? Dataran Pahlawan tu besarr!!! Maveles... Cantik... tapi bole tak request minta buat surau besar, luas n selesa... Seriously mmg sempit, tak sesuai dengan gah nya Dataran Pahlawan tu sendiri.. Ni antara sebab AEON Jusco Bandaraya Melaka tetap jadi pilihan.. :)

Pas makan, sopink sket lagi... sket jeeee lagi.. :) Plan seterusnya, nak naik Melaka Cruise.. Tapi masing-masing macam penat je, macam letih jek. Okeyla, katenya next trip baru nak g Cruise.... Dok rehat dulu kat taman sebelah dataran..  Pastu ajak nak berposing-posing kat ketapi... dan end up, suma jalan pelan-pelan kat tempat Cruise tu.. Horeayyy... Dapat jugak melengkapkan misi.. huhu..

Suka nya masing-masing





Kat Kincir Angin...

Naik Cruise.. Akhirnyaaa.. hehehe
Akhirnya, Plan Mak Jemah berakhir dengan jayanya. Next plan, tengah bincang n pilih date... Maybe, next plan will be "Mak Jemah n family berjimba-jimba" 
yeahhh!!








No comments: