Friday, October 17, 2014

Melaka - Taman Buaya

Assalamualaikum.....

Rombongan membawa akim ke Taman Buaya. Niat nak ke sini sejak ada kupon buy 1 free 1 tiket kat sini. So, rugi kot kalau tak gunakan. Lagipun, sejak akim dah membesar ni, elok gak bawak berjalan tengok menatang sambil dekat dengan alam.. kan baik untuk pembelajaran.. ehem.. :P

Okey, lets go... Dari rumah di Bukit Gambir ke Air Keroh ambil masa dalam 45 minit,.. bawak slow slow jek, sbb akim pon tido dlm kete.. biar dia tido lama sket. nanti dah segar bole berkenalan dengan buaya ye..



Mama n Akim...
Tiket masuk RM15 per person. Tapi kami bayar untuk 1 je lah, 1 lg free... Last masuk sini masa sekolah dulu kot. Nama pon taman buaya, byk la jenis jenis buaya kat sini termasuk jugak buaya darat yg berdating kat sini.. heee.... Ada gak ikan, burung, itik dan menatang kecik-kecik.. Akim memang suka ikan, menjerit-jerit tengok ikan.. hehe....


Ngn Boifren

Nampak tak buaya tu??

Ada gak bangunan2 mini n ada waterpark. Aku tak gi pon tapi nampak dari jauh, boleh la untuk budak-budak. kecik jek. Tengok show buaya, tapi show yang biasa je, tak berape menarik pon tambahan plak sound sistem yang berdengung-dengung..  dah penat kat sini, dalam pukul 1, kami pon keluar.. Cari makan sbb dah kelaparan. Makan kat depan mini Malaysia. Hurm, dah lawa dah food court sini tp tak byk pilihan.. so pekena nasi ayam...
Bangunan yang kecik dan aku yang gergasi.. 

i lebiu papa.. auummm

Teruja tengok itik

Kengkang-kengkang jalan panas-panas

Payah tol nak amik gambo ngn artis mama ni

Akim keseraman.. Apa nak takut kim, mama tolak dah tergolek boye ni...

Akim teruja giler... mcm nak masuk kolam.. hahahaha

Aiceceh anak mama..

Kat sini, makanan itik kene curi ngn monyet,, kuajaq tau..

Alam omenyeee... muahh sket..
Masa nak keluar dari taman buaya, nak tukar baju n pampers akim, cari beg dah taj jumpa plak, tertinggal la pulok.. ala siannya anak mama... singgah la kedai pakaian everyday (hari-hari) belikan baju murah rm9.90 ngn pampers kat 7eleven. Setel.....

 Tempat terakhir kitaorg singgah kat Mydin Air Keroh. Cuci mata saja.... .
Fuh.. kacaknya awakkk.. baju baru nampak!!!

I'm sexy n i know it... hehehehe...
Akim seronok, belajar benda baru... Tengok binatang.. So lepas ni, kita pegi tempat lain pulak ye sayang, byk benda kita bole explore kat melaka.. Nanti kita gi, botanikal garden, taman rama rama, zoo, taman seribu bunga, mini malaysia... Owhhh menarikk.. heeeeee..

sekianBye..

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...