NUFFNANG

Friday, October 17, 2014

Raya - Makan makan

Cerita lama.. cerita yg bertahun dok kat draft.. hahahaha
Ok, saja nak cerita cerita..
1st time buat makan-makan la katakan..

Dulu-dulu, sapa nak dtg, baru wat mkn simple-simple.. kali ni, baru wat meriah sket la. ari tu pindah umah pon xde wat ape, kebetulan rejeki tu ade, ley la panggil kengkwn mai ke umah...

Panjang plak mukadimah..
Letih nak stori panjang-panjang.. Jom layan gamba je...

Food.
Cerita pasal makanan, menu cadangan soto ( mihun & nasi impit ) ada sambal kacang, ayam sambal, nasi putih, pencok nanas, sambal goring, urap pucuk ubi dan mee goring.. Alhamdulillah, bonda n bonda mentua datang ke rumah n sudi masak untuk majelis kali ni.. harap kan haku? mmg order sajek la gamaknye.. hehehehe....


Buah-buah.....


Kueh raya


Pavlova lova.. home made okey.. gigih kan?? heeee
Perancangan, majlis mula pukul 3.00 petang. Tapi prepare awal, jangka kan, makcik dari JB, akan sampai awal. Pukul 1, siap je makanan letak kat tray, makcik pon sampai, 3 biji kereta. Kelam kabut I tau, dah la tak siap lg pakai bj cantik, anak tak mandi lagi... huu, maluuuu... Tetibe, ehhh, kwn dari Klang datang la.. ok terharu.. sangattttt!! Berkat syawal, silaturahim kembali terjalin.. auuwwww.. :P

Cepat-cepat gi mandi, solat, siapkan anak...  Jom layan tetamu n jom layan gambo jek.. hehe


Dr kanan Kak ila, aida n kak jah (pengasuh akim) Akim gedix..


Frens from klang.. syg korang!! Im yg bj pepel tu sampai mlm sblm majlis..


Makcik and cousin.. Datang dari jauh... suke sangat ai tau!!


Anak sedara hubby dari Bangi.. Ang Long pun dating... pon happy n terharu... tq for coming....

Amik pic dulu sebelum balik.. akim gedik kat situ...
Dah la bile org bagi duit raye, die campak habis dlm tong sampah, pastu tepuk tangan.. haishh, anak-anak...

Makcik n anak cucu nak gerak balik.. tq for coming.. dtg jauh tu...

Dengan sedara hubby, abg long kiri sekali...


Geng CCRC Muar...


Geng CCRC Muar


Geng CCRC Muar - kak su, miza n as


Akim, takmo jeles eh.. nanti mama bagi akim baby sorang...


Geng CCRC Muar, Ali yg melayan akim mkn duku.. anak aku ni asal bole jek... sume die geng..


Mama hawa n mama zura with cute husna... nak baby jugak!!


Wawan baju biru, cc baju merah, zura n family kat sane tu.. akim tengah pantau.. hahaha


Jemput makan yerk.. jgn malu...


Bos Bos n Bos... heee


Kak EO, Kak Sara n Misnah.. peace!!



Abg zul, kak budi n balqis yg bijak.. tq for coming!! dr Melaka ni...

Sebenarnya majlis sampai malam. Gambar pun tak sempat nak upload lagi. Apepun terima kasih pada semua yang datang, dari jauh, dari dekat. Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Harap-harap next year ada rezeki boleh buat lagi.. Penat mmg penat tapi semua berbaloi-baloi... :)


Org yang paling penting n byk berjasa ialah bonda ku sayang n bonda mentua.. tukang masak ku yg paling hebat!! Kak siti, kiki n family pon membantu.. next year datang lagi eh.. hehehe.. Macam ucapan la pulok.. ok la, c ya.. bye..



No comments: