Tuesday, November 4, 2014

Happy Deepavali

Vanekem..
Happy Deepavali!!

Jahat tau!! dah 2 minggu lepas kite berdeepavali, tp baru nak update, selalu ketinggalan ketapi... Haissh, apa bole buat, janji rock!! 

mama n akim n kopek...
Deepavali pada 22.10.2014, dari pagi dah teruja nak pegi beraya tau. Pukul 4 bergerak menuju ke Asahan Melak. Ke rumah ex bos yg baru je transfer ke pejabat lain. Aku penah update gak dulu beraya ke umah en selva ni, masa muda-muda dulu la.. Masa rambut tengah gerbang-gerbang gitu.. hahaha... Skang beraya lagi tp dah bawak beg tangan dah.. huhuhu...

Sampai umah en selva pukul 5 lebiy lepas tersesat seketika.. Maklumla, hari hujan so x nampak jalan. hehe.. alasan semata.. As usual, makanan yang pertama dihidang n menjadi rebutan adalah maruku. hahaha.. Akim pun suke okey, tak sempat habis, ambik lg.. dan lagi.. pastu sepah.. nasib laaa.. Pas makan kueh, jom makan nasi beriani.. nyummm... Best gilor makan beradap ngn mak jemah-mak jemah.. Settle makan, baru soh laki makan.. eh rupenye kaum suami-suami ni tak tau yg kita dah makan sedap menjilat jari.. Keh keh keh.. siap bagi bau tangan lagi.. menusuk...
Maruku kegemaran ramai...

Miza yang teruja nak mkn nasi berani.. haha

Semangat mak jemah nak mkn nasi. ley lupe plak kat en asben masing2 eh...

Me n mama jue

Makan dan makan dan makan...

Semua dah kenyang. dah sendawa 2,3 kali.. Moh gerak ke umah kalai pulak. Singgah dulu beberapa check point untuk tunaikan apa yang patut..  Sampai umah kalai dalam pukul 8.00 malam. Husband kalai siap jemput kat depan sebab tak tau umah.. Sampai umah kalai, wah meriahnyaa... patut la soh datang malam, ada open house upenye... Meriah, 1 malaysia... Mak kalai ni meniaga kedai makan, so mmg ramai la tetamu. Sedap nya makan puri, tosei ngn rendang ayam, kambing.. arggh.. tetibe rasa lapar la pulak. Semua dah kenyang, masing masing bergerak balik.. Tapi si mak jemah ni, nak jugak meronda ke mydin Jasin. Sopink-sopink jap kat mydin, then gerak la balik. Seronok dapat gi jenjalan makan-makan free n rapatkan silaturahim n akim dapat duit raye deepavali... ehhhh?? huhuhu

Harap next year bole repeat lagi beraya bersama dengan lebih banyak yg join.. Konvoi mak jemahh.. hahaha.. Okeylah.. bye. 

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...