Monday, November 10, 2014

JOM KE BAYOU LAGOON WATER PARK MELAKA !!!

Assalamualaikum

Plan hari cuti!!!
Planning awal nak wat bbq kat pantai Pengkalan Balak Melaka ngn kengkawan. Tapi last minit semua cansel, tensen tau I... Memandangkan semalam nya dah belikan akim pelampung itik, aku pon dah beriya-iya wat roti n kek pisang konon nak piknik, aku kena jugak kuar ke mana-mana.. Janji ley lepak mandi-mandi..
Roti sosej

Bun Kosong..sape nak resepi??? angkat tangan!!

Pagi-pagi hujan, pukul 9 lebih, hujan dah berhenti. Papa!! jom gi mandi gunung Ledang!! Siap-siap pakai baju mandi n tapau kek & roti. Tak lupa, baju-baju n pelampung baru akim.. heeeee

Jom!!!


Eh, papa masuk highway?? Rupenya terus ke Bayou Lagoon Water Park Melaka.. Yeahh!!! tapi pakai baju buruk jek.. hahaha.. Belasah la.... Dah lama plan nak gi Bayou Lagoon ni, tapi tunggu masa yang sesuai, ingat nak gi ngn geng mak jems, tapi dah tak menyabar.. I survey kawasan dulu la ye u olss.. hahaha..

Lokasi Bayou Lagoon Resort ni kat Bukit Katil Melaka, Kalau dari Tol Ayer Keroh, Jalan terus sampai jumpa traffic light simpang 4, kanan ke MITC, amik ke kiri, straight saje.. Sampai jumpa simpang ke kanan arah Bukit Katil.Staraight je, nanti nampak bangunan tinggi sebelah kanan ada board Bayou Lagoon Resort. Sampai!!!


Boleh sewa apartment untuk tidur-tiduran n mandi mandi kat waterpark. Walaupun waterpark ni tak la sebesar Wonderland or A Famosa Resort jauh sekali Sunway Lagoon, tapi memang best. Tempatnya bersih n airnya sejuk!!! Yang penting Akim Happy sesangat la... Tiket masuk dewasa Rm20.00 perperson n kanak-kanak RM 15.00. Akim FOC.

So untuk info lanjut ley click sini


Ok lah, Jom layan gambo akim gedik mandi mande!!
akim bersama pelampung itiknya..

kaki jejak tu.. suke la jln2 kat kolam ngn itik

Anak n ibu.... emoknye mama die.. hahahaha

Best moment..

Mama, akim n itik. Akim excited nak lompat dlm kolam.. selambe die je.

Kat kolam ni aku rendam akim, terbatuk2 die.. hahaha.. saje nak biasekan die ngn air..
sok akim ley follow papa diving eh...

Dah berendam lapo plak.. Tu kek pisang yg mama buat.. sedap ka?

Time lapo mkn ape pon sedap.. hehe....

Pas makan, kite gi mandi lagi... :)

Gigih okeh bawak pelampung sendiri..

Mandi ngn papa!!!

Papa n akim...

Peace papa!!!
Inilah kisah cuti kami sekeluarga minggu ni.. Best dapat spent time ngn family..
Next time datang lagi laaa....  

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...