NUFFNANG

Thursday, April 30, 2015

Bandung - Day 1

Assalamualaikum


Hari ini, tiba juga masa yang di tunggu-tunggu.. Setahun beli tiket, mood turun naik.. jap nak gi, jap xnak pegi.. Jap berani, jap takut plak nak naik kapatobang..  Tapi memikirkan berapa banyak kerugian telah berlaku.. so kene pegi jugak!!!  Bandung!!! aku datang.....

antara ahli rombongan



14.04.2015


Pagi dah amik mood di KLIA 2, anta mak mentua nak gi umrah.. Flight kami ptg pukul 7.45pm. Lps anta m.i.l, blk rumah dulu.. Ptg kul 4, gerak ke KLIA 2.  Jumpa zila, abg chik, nisa n udin serta anak2 mereka kat sana. Percutian kali ni adalah percutian bersama keluarga.. hehe...

pic gugel...

pic gugel

1st time terbang dr KLIA2, besar, cantik. dan jauh berjalan... penat!! hehehe... Selesai check in, drop luggage, bergerak la ke tempat menunggu.. oh begitu jauh sekali, capek dongg....Penerbangan ikut jadual, lancar dan tenang. Akim tido je, syukur la... Sejak dah besar ni. asik nak berjalan, meronda, jek.. Awal-awal tu mmg agak meragam la sbb ngantuk, so cari pasal la kan.. akhirnya, beliau dpt tido.. maka, amanlah perjalanan kami.. hehehe..

mak2 with kids

bapak2

ibu dan anak

kasanova kecil, saje je salam anak dara org siap ciom tangan.. hehehe

xreti diam.. excited sangat tau akim nie...

Perjalanan hampir 2 jam. sampai di Bandung dalam jam 10.00 mlm waktu Malaysia bersamaan 9.00 malam waktu Indonesia. Jam dorang lewat sejam dari kita. Dari atas tu Nampak la Bandar bandung yang mmg padat, meriah dengan lampu dan kenderaan yang non stop.. Cuaca hujan renyai-renyai n sejuk.. nyaman... I like.. 
muke teruja

susah nak dpt posing bdk kecik tu camtu... pang kang

terbeliak beliak mata al akim eh...

bandung waktu malam.. padat..

Lapangan terbang  (Husein Sastranegara) Indonesia, agak kecil n  tak lah penat nak jalan jauh-jauh. Masuk dalam airport, trus beratur untuk cop paspot, amik luggage and sebelum keluar check bag hand carry.. Semua dalam kawasan yang sama, kecik dan sedikit sempit. Keluar je dari pintu, nampak dah mereka yang menunggu. Betul-betul dpn pintu keluar. Supir kami dah ada tunggu, booking atas nama abg chik aka Abdullah tertulis atas kertas.. okey anak-anak, jom ikut... naik 2 bijik van.. Oleh sebab perut masih kenyang makan atas flight tadi, kitaorang minta singgah kedai nak beli roti n mineral water. Singgah kat Alfamart, kalo di Malaysia tu seven eleven la gamaknya, harga pon ala-ala seven eleven..


mine hotel.. pic gugel...
Perjalanan di teruskan ke hotel, kalau baca blog Mine Hotel  hanya 15 minit dari airport, tapi driver ni berpusing-pusing dah 2,3 kali dekat area yang sama.... Rupanya, dia pon tak tau hotel ni kat ne.. hahaha, ape pon tak bole...  Calling-caling driver 1 dan driver 2, akhirnya sampai jugak... Fyi, segala urusan booking hotel dan guide diuruskan oleh abg chik. I bayar n follow je lah.. Hotel nanti I citer di lain episode okey...


Malam tu kami rehatkan badan, esok nak tempuh pejalanan yang mengujakan.. wahh, ayat sangat bombastic.. huahuhua.. nunite semua...


next episod >>>    Bandung day 2

Thursday, April 23, 2015

BANDUNG

Assalamualaikum...


Bukan air bandung.. bukan mee bandung... tapi Bandung Indonesia... Cuti cuti dari 14.04.2015 hingga 17.04.2015... InsyaAllah ada masa aku kongsi... bye.. :P