Wednesday, May 27, 2015

My AlHakim

Assalamualaikum..

Dah lama tak bercerita pasal buah hati pengarang jantung yang seorang ni.
My Mohammah Al Hakim..... Tetibe rindu sangat kat dia. Pagi tadi hantar die g umah pengasuh, menangis-nagis pelok mama x nak masuk. Kesian die.. Mungkin masa main dengan mama n papa singkat sangat.. Nak manja-manja pon x sempat. Alahai la anak...

Myhakim
Kalau mood dia balik, ajak solat, kemain lagi.tonggang tonggek ikut solat sekali, kalo datang mood x baik, jgn harap.. wat dek je la....
Bila amik gambo mmg suke sangat
Akim x suke pakai topi ngn kopiah, x selesa agaknye. kalau pakaikan mesti die campak jek. Padahal mama rase cute je pakai cap tu...
dah start nak buang kopiah...
Sekarang akim dah besar, nakal boleh tahan. Kalo ada tak kena terus nak baling barang. Henpon papa berapa kali kena baling, huhu... Kami tengah belajar nak medidik anak yg sorang ni. Mudah-mudahan diberi kesabaran yg tinggi. hehe
My sweetheart..

Inilah penghibur hati kami, nadi kekuatan kami. Semu untuk dia, semua sbb dia... Bila dia nakal, geram sangat, dpat jentik jari dia, melalak-lalak mengadu kat papa, .. Nangis-nangis dpn papa tunjuk mama mama.. hahaha.. geram tgk... tp bila dia dah tido.. tgk muke dia, ala sedihnye... kesian anak mama.... Camtulah hati seorang mak erk, camne marah pon, kejap jek.. nanti tgk muka anak tu.. cair terus....  Semoga budak kecik ni jadi anak yg soleh dan patuh pada ajaran agama. Kalau patuh pada agamanya, insyaAllah ayah ibunya tak terabai.. Amin....

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...