Thursday, May 21, 2015

Rombongan Cik Kiah ke Terengganu

Assalamualaikum..

Seminggu lepas nalik dari Bandung, kami bergerak ke Terengganu pulak.. Untuk wat lawatan ke CCSC Kuala Terengganu sekaligus nak ke Majlis kenduri kahwin Workmate aku. Kali ni naik bas je. Mulanya ingt nak drive tp bila pk, jimat tenaga,jimat rm, so baik lah naik bas, bole bawak akim rasa naik bas pulak kan.

Bergerak pada 23.04.2015, berkumpul pukul 9.00mlm kt tempat keja aku. Bas mula bergerak lebih kurang 9.45 mlm. Gerak pon malam, so ape lg.. zzzzz laaa... hehehe

Akim teruja naik bas.. tido lena jek
Subuh, sampai kat Masjid Tengku Tengah Zaharah atau dikenal sebagai Masjid Terapung utuk, mandi, solat dan bersiap utk lawatan ke CCSC Kuala Terengganu
akim

cantik

budak bucuk belom mandi
Agak kelam kabut sket kat sini, maklumla, bwk budak kecik kan.. so, kami lambat sket naik bas, hehehe
r u ready?? hehe
Geng cik kiah, tp cik kiah xde dlm gambo.. lambat memanjang..
Dah siap-siap, lawa-lawa, wangi-wangi.. Jom gerak cari sarapan dulu... Bas terus ke medan selera Pantai Batu Buruk.. Kalo dah sampai terengganu ni, ape yg sepesial? tentulah nasi dagang.. Jom sarapan nasi dagang...


Ingat nak try nasi dagang popular ni, tp ramai plak beratur,, jadi malas plak...
Kami makan kat Warung Pak Maidin, papa makan nasi dagang, aku makan nasi minyak.. Boleh tahan jugak sedap.. gulai daging mkn ngn nasi minyak die mmg sedap.. saya bagi 4 bintang... hehehe

Oh yea, cerita en husaini yg makan seekor sotong bakar kt medan selera Pantai Batu Buruk, harga nya rm15.00.. terkejut member tu.. hahaha, moral of the stori, sila tanya harge sebelum amik yerk.. hahaha
Nasi minyak.. adeh, terliur


Nasi Dagang
Lepas makan, jom photoshoot jap.. hehe
Akim gedik sangat.. Abang plak rajin melayan. suke la tu..

Amboi-amboi....

Mama nak jugak posing ngn akim

Tak kuasa akim taww
Pas posing-posing, sementara nak tunggu masa utk lawatan, kite singgah melawat Masjid Kristal pulak.. Cantik betul masjid ni.. Papa dapat la masuk solat sunat jap. Aku cannot masuk.. huhuhu.. rugi betol rasenye... Setengah jam je kat sini. Ingat dapat masuk Taman Tamadun Islam (TTI) tp x sempat.. Lain kali je lah.. hehe.. Lagipun sebelom ni aku penah masuk gak TTI tu siap naik bot lagi. Ceritanya kat sini
cantik




Incik kekasih



Incik Buah hati

Mak incik

Seperti biasa, aku xde dlm gambar... hehe
Ok, masa dah time.. jom terus ke CCSC Kuala Terengganu. Lawatan kami disambut ngn senyuman dan kemesraan dari staff CCSC. Kami diberi taklimat berkenaan CCSC Kuala Terengganu dengan lengkap dan diteruskan dengan lawatan ke asrama residen. Cantik kemas dan bersih CCSC ni. 


Khusyuk dengar taklimat. aku jugak yg xley nak khusyuk..
Masa lawatan tu, residen semua keluar untuk program, dah selesai lawatan, masa makan baru dorang sampai. Kebetulan plak hari hujan. so x sempat la nak berkenalan. hehe
Yeaa, akhirnya gambar saya pon ada.. hehehe
Balik dari CCSC , terus menuju ke tempat penginapan. kami stay di HADAMI Rest house. Lege rasenya dapat mandi rehat sekejap sebelum keluar balik nak g soping... Cerita pasal resthouse ni akan aku kisahkan kat entry lain... 

Pukul 3.00ptg, ktorg gerak menuju ke Pasar Payang. Nak shopping katenyeeee.. hehehe... Tapi dimaklumkan ari jumaat ptg tak byk kedai yg bukak.. so, tgk la apa yg ada.
Suke sgt mija erk

dpn resthouse

Dalam bas..

Cantik di mata, cantik di harga.. hahaha

Pasar payang

Byk giler durian n durian crepe.. 

Semua jual durian..

Abg Amir dah mcm Abg La.. hahah. soriii
Sekejap je kat Pasar Payang, macam x tau nak beli ape.. sempat sambar, baju akim selai, baju tido aku, beli mkn2 sket,, dah setel...Semua pon x shopping byk, so, ktorg gerak nak mkn goreng-goreng kat Seberang Takir, lokasi ni belakang airport seberang takir. 
meriah..
Sebelum ni penah gak mkn sotong goreng kat Pantai Batu Rakit, sotongnye besor2...Kat sini sotong kecik2 jek, tapi alhamdulillah rasanya tak mengecewakan... Sepinggan sotong, ikan seekor, kopok lekor sepinggan, syukur kenyang.... Harga cuma rm17.00 Berbaloi kan.. Cuma kat sini mmg xde nasi yerk.. Sbb mak member nak mkn nasi, jenuh ronda cari nasi, sib baik ade jugak nak tlg, tapi nasi goreng gitu2 je lah.. huhu

Kopok lekor

Sotong

Akim makan sampai naik atas meja.. hehe
Sebelah kedai makan tmpt port ktorg tu, ade sebijik kedai jugak tp tutup plak hari tu, cantik kusi die, jadi lokasi amik gambo jugak la.. haha.. Kalo tengok menu, mcm ada nasi n makanan panas lain. tp x tau la kan. Name pon tutup. hehe
Kalerful.. cantikk... papa muke terkejut.. pekes??

Ade je keje budak kecik ni.. 

Mama n akim
Petng tu kami balik berehat.. tido dengan lena.. kepenatan smlm dlm bas.

Esok bangun pagi-pagi.. siap kemas barang, pakai lawa-lawa, wangi-wangi.. nak g kenduri kan... Nak g mkn sedap.. nyum nyum...
Posing dulu...
Dalam bas

Peace
Sebelum gi kenduri, singgah sarapan dulu. Menu biasa la, nasi dagang, keropok lekor, Sedapnyeeee... Harga okey2 la, cume kueh macam mahal sket kot. sebiji 50sen..  Pas sarapan, naik bas, singgah kedai kerpok lekor.. Kat situ die buat, situ die jual.. hurmm, sampai la ni nyesal, tak beli byk.. sedap wei kopok lekor die.. nyummm.....

Teruskan perjalanan ke Kuala Berang,.. Nak mkn kenduri pulak....

Sampai rumah kenduri di sambut, kawan lamaaaaa yang bertahun tak jumpe... dekat 10 tahun kot.. kawan rapat masa keje kilang pas spm dulu laaa. Die sepupu workmate aku ni.. kebetulan yang sangat cantik...

Jejak kasih, munie.. 
Sambil sembang, sambil tu soh makan.. amboi, spesial sgt juadah untuk kami-kami ni.. ade ayam sekor, ikan sekor.. belom cerita juadah atas meja buffet lagi tuh... huih betul2 makan sampai bas takley gerak. hahahaha

sedapnyee.. uwaaaa
Pas makan nasi, kita makan dessert palk.. mcm-mcm adoo....

Dah makan, dah kenyang... semua dah get ready nak blk... jom jumpe mak pengantin salam-salam. pastu photoshoot ngn penagntin plak.. hehehe

Ops, ni bukan pengantin.. ni sahabat lama... alhamdulillah, panjang jodoh persahabatn kite ni kan...

Ha, ni pengantinnye... ariff

Time aku tgh jmpe mak pengantin... so, gambo pon xde. harap maaf...

Ni gambo pengantin masa makan beradap. baju pink ngn baju ijau tu my boss..

Selesai majlis, kami terus bergerak balik.. Sampai di CCRC Muar, pukul 8.00 lebih. Alhamdulillah semua selamat. Rombongan cik kiah yang best, walau ade sket kecacatan sepanjang perjalan, tp die takkan jadi kudis pon dlm hati aku ni.. lantak ko la.. hahaha.. Ok lah.. penat dah..
bye...


No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...