NUFFNANG

Tuesday, May 12, 2015

Stalker??

Assalamualaikum...
Morning!!!

Apa kes? pepagi dah stalker? Takda masa ai... Stalker ni untuk org yang banyak masa n tak tau nak wat ape, so die pon amalkan gaya idup x sihat dengan keje hendap mengendap ni...

Kenapa jadi stalker? Sapa yang jadi mangsa stalker? Motif?? Fuh, macam polis pencen punya soalan.. Camne nak cakap erk.. Kekadang manusia ni ada sikap yang nak tau, nak amik tau, nak mengepoh, caring... Erk, caring???

Ada yang stalker org, setiap hari nak tgk fb org yg di stalk tu, ape die buat, mana die pegi, dia mkn ape, rambut die stail ape, masih comel lagi ke die, taik lalat die ada lg ke takde... Macam macam la.. Anda boleh create beribu alasan untuk bgtau kenapa anda rajin nak prihatin kat si dia ni. Kalo stalk ex lagi best, sape gf baru die, cantik ke x, ape aktiviti,  pastu meroyan, oo, dulu masa ngn aku ko xde plak wat romantic2 camni, xde pon kasi bunge.. wth wth wth... saiko sgt kan??

Kalo kite stalk org yg kita suke n minat 1 hal la kan. Kalo org yg kite tak suke plak camne? Kalo aku, sekali org tu aku x suke, org tu menyakitkan ati aku.. Memang lantak pi la..Watpe nak amik tau kalo bende tu menyakitkan hati kan?? Tapi x semua org pikir camtu... Ade sebilangan manusia yg ttp akan amik tau walaupun die dah x suke kat org tu... Betul u olls, ni bukan tipu, ini bukan dugaan... ini betul2..

Ada 1 kes yg dekat sgt dgn aku, Camni ceritanya, si polan ni kerja dgn beberapa org opismate. Ada antara opismate si polan ni yg agak bossy n suke2 die jek.. Nak tegur die tegur, xnak tegur die wat dek je lah.. Kite gelar die si "mangkuk". Si polan ni jenis slow la, malas nak kecoh2. Layan kan je lah si mangkuk ni. sampai 1 masa si polan ni telah di pulau oleh si mangkuk dan sorang lagi opismate mereka.. For no reason, si polan keje dengan perasaan sediy, bengang, tension sbb perangai mereka2 ni..  Oleh sebab si polan ni dah x tahan, beliau telah berenti keje n kebetulan dapat pulak keje kat tempat lain. Kisahnya, si mangkuk td rupenye, dlm diam die dah stalk si polan ni... siap call opis baru si polan, tanye si polan keje ape, jawatan ape bla bla bla... WTF?? Pastu compare plak, gaji berape. Naik gaji berapa, bonus bla bla bla... Nampak psiko tak psiko org camni???

Panjang kan kisah kat atas, xde kaitan dengan idup atau yg telah meninggal dunia. Kalau ade pon hanya 1 kebetulan.. wakakakaka......

Ok, nampak x si stalker tak yakin diri. Ko dah x suke org, apsal nak amik tau hal die..So let it go, let it gooo.....Perasaan tak selamat n x nak kalah dlm ape je situasi,. Aku lebih baik, aku lebih cute, aku lebih kaya, gaji aku lebiy besar etc etc etc..

Moral of the stori, stalker ada di mana-mana.. Ade jenis likers, haters kepors dll.. :P. Ape yg penting, buat je  ape yang kita rasa baik untuk diri kita n hati kite. Manusia mmg ada mcm2 peel. Kalo kite layan org macam ni, takut hati kite pon jadi same ngn die, silap-silap ati jadi hitam.... Nauzubillah...

Entry ni cuma sedikit perkongsian. Mungkin kita pon penah jadi stalker dalam kita tak sedar. Muhasabah diri. Buat yang terbaik untuk diri n hati kita. Istigfar byk byk, moga Allah bantu utk sucikan hati n jgn gagal utk baca ayat kursi setiap hari untuk elakkan dr perkara-perkara buruk terutama dari haters-haters yang tak penah pupus dari dunia ni.
 Wallahualam..

p/s : agak-agak ade tak stalker sedang baca entry haku ni... pada yg ada kene mengena dengan kisah di atas, mohon terasa,,, hehehehehe

No comments: