Monday, October 26, 2015

Bersiaran selepas 5 bulan menyepi.....

Assalamualaikum....


Monday blues.... Ok, tipu sangat.. kat Johor, no Monday blues but we have sunday blues yu olls.. kikiki... Lama sangat tak update blog.. dah 4 bulan kot, opss,5 bulan ok.. Bukan takat bersawang, berhabuk n taik cicak pon dah bole timbang kilo kot.. iyaakss...


Kenapa mak akim ni tak update blog? mak akim x gi jenjln ke? mak akim x masak2 ke.. nape tak update semua tu.. heee, over erk mak akim ni... Kesian akim, lama mak dia tak cover story dia dlm blog.. Kedekut sangat mak akim neh.. :)


Ari tu di selimuti angin malas tahap tertinggi.. Tambahan plak busy tahap gaban dan semangat kerja tahap dewa.. amacam, ohsem kan?? hahaha....Lagi sekali mama akim over.. ngehngehngeh


Ada masa, kene dulukan perkara yang penting. Lagipun update blog nie bkn bole kejap-kejap. kene amik mood dulu, usha blog kengkwn.. tu pon dah amik masa, lagi plak time opis hour, masa bkn byk sgt pon..


Kita dibayar gaji untuk slesaikan tugas-tugas kat opis, kalo separuh masa tu kita guna untuk buat kerja-kerja tak menentu camne pulak kan.. Berkat ke gaji kita, gaji nak bagi anak makan. Haish, rase nak lempang muka sendiri.. Insaf,,,, Mungkin kita tak mampu nak wat 100% komitmen kerja, tp apa kata kite cuba meminimumkan kekurangan2 seperti di atas...


Ok, paham? so, kalau kita tengak kawan-kawan tu semangat wat kerja, jangan la kita kutuk die plak, nak bodek boss or tunjuk rajin.. mungkin sebab die nak gaji yg berkat atau mmg keje die berlambak sebab semalam dia tak buat sbb die pulun tgk running man kat pc..hahaha.. nak kene pukul ke hape? hehe...


Ok la.. salam sayang-sayang dari mama akim.. muah muah....

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...