Thursday, July 6, 2017

My Life

Assalamualaikum...

Lama tak menulis, hilang rentak nak tulis. Padahal idea banyak je. Kalau la, blog bole baca otak n terus terjemah dalam ayat.. pastu post.. wah bahagia.. novel pon boleh buat. heee

2 Tahun tak tulis blog.. rugi banget.. banyak memori indah, suka ,duka, stress yang tak simpan. so sume pon nanti akan lupaaa.. maklum la, faktor usia, rambut dah start tukar kaler. paham2 suda... hehehe

01.06.2017 baru ni anniversary me n hubby ke 5 tahun. kejap je kan masa berlalu. dah 5 tahun together2.. tak sedar.. kater org, fasa pertama dah berlalu, kalau ok maksudnya hubungan tu akan baik2 saje... orang kate la.. Tapi pada aku, tak jugak macam tu.. makin tua usia perkahwinan. makin banyak dugaan kot.. Bukan saja 5 tahun pertama yg perlu di jaga, tapi sepanjang perkahwinan tak kira la berapa tahun sekali pun.. :)


Alhakim dah 4 tahun.. dah jadi bujang besar. Ohmai. sekarang dia agak agresif sket. garang... Ikut sapa pon tak tau la garangnye tu.. Padahal mak dia slow je.. lembik, kene buli je dulu... manja plak tu.. auchh...hehehehe... Mungkin akim dalam fasa belajar kenal diri dia.. kekadang die sweet sangat, asik bagi mama bungaaa jek.. muah muah sangat.. tapi kalo angin sampai.. wow.. bumbung kete pon bole terbang.. Sampai mama takut nak gi braye, takut angin pus pus dia mari.. hehehe...

last year, skang payah beno nak amik gambo. asik wat muke jek..

Besday papa bulan 5 ari tu. tengok peyot akim tu.. fuhh
Keje, mcm biasa la.. keje dah hampir 8 tahun di sini, belom plan nak mintak pindah. Suasana keje, friendship, lokasi, semua aku suka. tenang... i love my job.. hee
CCRC MUAR 30 TAHUN...

Workmate.. gurau gaduh, jap baik semua... hehehe...

Gems Lovely, baru masuk tahun ke dua kewujudannya.  Masih belajar, alhamdulillah. Job ttp ada walau bulan ramadan n raya ni agak tenang2 saja.. Kurang promosi.. letih n buzy sket. Syukur dengan rezeki yang ada...
jari jemari GEMS LOVELY... heee
Family... Mak kurang sihat sket. ari tu operate mata utk kali ke dua. Glucoma di mata sebelah kiri... Banyak masa mak ada kat umah aku sbb aku yg bawak mak check up mata n darah tinggi.. Semoga mak sht selalu... Kiki, anak sedara dah kawen last year.. tapi masih PJJ lagi. Faktor kerja masing2.. :) Lain2 macam biasa je kot. Nisa d UITM S.ALAM, Budak kecik tapi cita-cita besar. Oh yea, my kakak dah dapat baby baru. Rayyan omey.. Anak tak sengaja. hahahahaha.. Prematured baby, lahir 8 bulan, 50hari di Hospital Sultanah Aminah, Alhamdulillah, skang dah 10 bulan, badan kecik tp ligat boleh tahan. semoga sht2 sahaja yea baby..

wedding kiki kat ampang hari tu...

mak di hospital. 3 hari check in. i pon join sekali. hehe

budak omey.. botak.. bulu mata nak panjang... apsal comel sangat haaa??
ni je lah sharing ari ni.. byk nak cerita tapi tak sempat woi... komitmen masa kan.. opis lak xde tenet.., hampehh... okey la. sayang sume.. lup lup....
bye

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...