Saturday, October 7, 2017

short vacation~ untuk akim. Pengkalan Balak Melak

Assalamualaikum..

Tajuk acam lomantik gitu.. untuk akim.. semua untuk akim katenyaa.. sebenarnya, dah sebulan papa keje jauh.. balik 2 minggu sekali lebih kurang.. so sejak akim baby, mane penah pisah lame2 ngn papa.. nampak die punya stress n rindu.. anak bujang mmg la tak cakap, tp kalo dah ngamuk hari hari, mak ko pun stress nak..

So plan nak bawak di ronda ronda.. have fun kononnye.. Berangan nak gi tioman.. hekhekhek.. tapi masa tak berape sesuai.. Tambahan ada kisah sedih yang jadi pada family, jadi kita plan dekat2 je lah.. Al fatihah untuk arwah abg ipar yang kembali ke rahmatullah pada sabtu yg lepas.

Pengkalan Balak Melaka, kalo dari umah bukit gambir ni, dalam sejam lebih sket je,, Tapi kami bergerak dari umah mak mentua kat simpang renggam, so jauh gak la jadinya.. sempat singgah  umah jap, amik baju n tapau nasi..( sempat masak2 simple.. )

Kat Pengkalan Balak ni mmg banyak sangat chalet2 untuk menginap.. nak mahal, nak murah sume ada.. pilih je lah.. sebab kami datang ni time weekdays so mmg kurang la org n sewa pon murah sket lah... dah pusing2 pengkalan balak ni, kami pilih utk stay kat Permata Chalet. Lokasi depan pantai... Dalam bilik ada katil double,econ, tv, rak letak pakaian, tempat gantung baju, meja & kerusi makan, peti sejuk n bilik air. cukup selesa la.. kete pon depan umah jek. hehe.. Harga masa tu RM75.00 semalam.

Abaikan comel sy yang berdua tu ye.. hahahahaha

Pintu depan ke kiri tu toilet.. bersih.. 


Depan umah ada pondok2 untuk lepak n bbq. bbq pit pon dah ada.. sila bawak arang ngn bahan mentah je ok.. 

Depan umah.. sambil makan ley tgk laut.. heaven...

Aktiviti biasa je, mandi laut.. oleh sebab tajuk vacation ni untuk akim, so melayan la si akim mandi dari kul 3.00ptg sampai 6.30.. mak dah merentung nakk... crying~~~  Papa sambil mandi, sambil mancing.. aku plak sambil macing sambil cari lala.. byk plak.. geramm.... hihi..

Sunset...

sunset

anak n papa bersama jorannyaa,,,
Malam tu dinner kat luar.. Balik tido.. papa teruskan mancing.. lepas geram le tu, lame tak pegang joran... Malam kene beli spray nyamuk je, sbb nyamuk byk banget.... huhu

Pagi, aktiviti sambung, mandi n buat istana pasir,, hakhak.. sampai kul 10.00 pastu get ready nak check out kul 12.00.

Istana pasir papa n mama akim... 

Muka ada masyam.. sbb taknak balik.. boleh??

depan laut, belakang chalet...

dihiasi langit membiru.. auwwwwww....

akim yg masyam sbb xnak balik.. mak akim laaa, ada keje plak.. kalo ikutkan mak akim pon xnak balik.. huaaaaa

Sebelum balik, kita lepak dulu minum abc jagung.. layan abc ngn cucur udang depan laut mmg heaven.. Murah gak la, abc 2, air tembikai,1 cucur udang, bebola 3 cucuk, popia 3.. baru rm12.00.. tempat beriadah, cuti2 kan.. ingat harga international.. hehehe..




tu je lah cuti 2h 1 malam untuk hakim... hilangkan stress akim n mama die jugak. hahaha..  tak puas sebenarnya.. kalau dapat 2 malam lagi best,, baru rehat sket.. ni agak rushing la.. tak pe next time bole datang lagi insyaallah.

Permata Chalet Pengkalan Balak
013-6204507
06-3842423

See u when i see u..
babai

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...